Vi rekommenderar ytor att fästa på i våra instruktioner. Det är sten, kakel, marmor, stål och glas. En tumregel är att ju grövre yta desto mer ljusklister behövs. Blanka ytor såsom marmor, kakel, glas och spegel är oftast mer stabilt att fästa på än material med ojämn yta såsom sten, snäcka och berg. Viktigast är att du följer de instruktioner som finns tillsammans med dig produkt.
Det enklaste och bästa sättet att ta bort ljusklister på är antingen med vanligt hushållspapper eller en frottéhandduk. Blir det en yta hinna kvar så använd kokhett vatten och torka sedan bort. Vill du återanvända ljusklistret så använd med fördel FixCandleskrapan. Med hjälp av skrapan får man upp nästan allt ljusklister som man sedan kan återanvända på nya ljus.
Det är enkelt och miljövänligt att återanvända ljusklistret på nya ljus. Antingen använder du FixCandleskrapan eller en vanlig isskrapa om du har fäst ljuset på en plan yta. Dra skrapan längst plattan mot ljuset. Därefter kan du återanvända massan. Om du använder FixCandle i en ljusstake och vill ta bort massan kan du använda antingen FixCandleskrapan även här, alternativt en vanlig smörkniv i plast eller trä.
Levande ljus är alltid farligt! När du har tagit rätt mängd ljusklister (minst en ärtas storlek) och vrider en kvarts varv fixeras ljusklistret mot ljus och yta/ljusstake och sitter då fast. Om du rört ljuset eller lyft det måste du göra om proceduren med vridningen. Säkrast är att låta ljuset stå orört tills det brunnit ner.
I våra instruktioner återfinns rekommenderade ytor att fästa FixCandle på. Några utav dessa ytor är t.ex. sten, kakel, marmor, stål och glas. En tumregel är att ju grövre yta desto mer ljusklister behövs. Blanka ytor såsom marmor, kakel, glas och spegel är oftast mer stabila att fästa på än material med ojämn yta såsom sten, snäcka och berg. Viktigast är att du följer de instruktioner som finns tillsammans med din produkt.
Efter montering av ljus är det viktigt att de står utan att man rör det. Skulle positionen ändras så får du göra om proceduren enligt instruktion
Om ljuset brinner ner smälter ljusklistret och försvinner.
Ja, använd FixCandle för att limma ihop bitarna. Om veken är av kommer det att sluta brinna när det brunnit ner till lagningen.
Man skall inte förtära ljusklistret.
Det går att laga ljus som gått sönder med FixCandle.
Precis som med ljus skall FixCandle inte stå i direkt solljus. Ljusklistret smälter men återfår sin form igen vid ca 15-20 grader.
Det går att använda FixCandle i frost och kyla. Se till bara att fästa ljusen på ett rekommenderat och torrt underlag.
Det går att använda ljusklistret i vatten men viktigt är att ta en rejäl klick ljusklister och förankra ordentligt INNAN vatten tillförs. När ljuset brinner ner till vattenytan släcks det.
Det är vridningen som ser till att ljuset fastnar på underlaget, därav är detta moment i instruktionen det viktigaste. Om ljusets position ändras måste proceduren göras om.
Skrapan används för att på bästa sätt återvinna använt ljusklister så att du kan sätta det på ett nytt ljus. Genom att använda skrapan får du bort merparten av ljusklistret och du kan enkelt också torka bort resterna med hushållspapper.
Man kan inte ta för mycket ljusklister, däremot är det kanske inte är så snyggt om det flyter ut utanför ljuset.
Det är samma regler som gäller som vid användande av ljusstake. Rekommenderat är 10 cm mellan ljusen.
Våra rekommenderade ytor vet vi fungerar och ger ett bra resultat. Ljusklistret fungerar på en mängd olika ytor och det är därför bara att testa sig fram. Var dock försiktig och testa på en liten yta först.
Det är bara fantasin som sätter stopp. Du kan använda FixCandle till all typ av lös inredning som du vill fästa.
Du kan använda din produkt även om den smält. Låt den ligga svalt i ca 15-20 grader i 1 h så återfår sin ursprungliga form.
Sista datum för förbrukning är 12 månader efter öppnande av förpackning.
Du får prova dig fram och tycker du att det är krångligt att ta det direkt från stiftet så kan du med fingrarna först rulla till en liten ärta.
Eftersom det är återanvändningsbart så räcker det till många ljus. Se till bara att det inte blir skräp i ljusklistret när du återanvänder det.
Vår strävan är att värna om miljön samt att erbjuda korta ledtider och snabba leveranser. Detta gör att vi vill att våra produkter skall vara närproducerade. En produktion i Sverige möjliggör även arbetstillfällen vilket vi vill uppmuntra.
Det kommer att finnas refill till FixCandlestiften under våren 2016.
Ljusklistret är återanvändningsbart och om ljuset brinner ner smälter ljusklistret och inga restprodukter behöver slängas i soporna. Värmeljus har vanligtvis de miljöfarliga aluminiumkopparna som måste sorteras och hanteras.
FixCandlestift, ljushyvel, FixCandleskrapa, FixCandleljus, FixCandleplatta blank, FixCandleplatta kalksten.
Plasthylsorna med skruv är gjorda av ABS plast och ljushyveln är gjord av PA6 30 % GF Vitamide. Innehållet är ett speciellt paraffinvax med mikrokristallinstruktur som är extra häftstarkt.
Vi älskar kalksten-, marmor-, och kakelplattor då det är snyggt, stilrent och enkelt att göra rent. Pratar vi traditionella ljusstakar är farmors antika ljusstake en absolut favorit. Förr gick den inte att använda den då hålen var alldeles för stora, men nu drar vi på rejält med ljusklister och då sitter ljusen som berget.